wtorek, 15 lutego 2011

Ravioli z mięskiem

Ciasto: 20 dag mąki, 5 łyżek wody, 1 jajko, sól
Nadzienie: 20 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe, bądź samo wieprzowe), 1 jajko, 1 białko, 1 posiekana cebula, 1 łyżka posiekanej natki, sól, pieprz

Przygotowanie:
Wyrób ciasto, odłóż na 2 godziny. Rozwałkuj i podziel na 2 płaty. Mięso utrzyj z cebulą, jajkiem, natką i przyprawami.
Rozłóż porcje farszu na jednym płacie ciasta w kilku rzędach. Miejsca między farszem posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta, sklej. pokrój radełkiem na kwadratowe ravioli, ugotuj w osolonej wodzie. Podawaj w rosołem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz